Känns vardagsrummet lite rörigt och oplanerat? Då är det tur att det är enkelt att fixa harmoni med hjälp av några enkla lösningar. Att låta inredningsdetaljer gå ton i ton skapar en lugn miljö som är lätt att koppla av i. Här berättar vi hur du enkelt förändrar din soffa så att den tar upp tonerna i din konst.

Gruppera och planera

Utan konst på väggarna känns vardagsrummet kalt och tråkigt. Det är dock vanligt att vi har mängder av konstverk i olika färger och stilar, något som lätt ger ett rörigt intryck. Om så är fallet hemma hos dig kan det vara bra att gruppera konstverken efter stil och färg. Här kan du läsa om hur du fixar en vacker tavelvägg som gör sig otroligt bra ovanför soffan. När du väl fått konsten på plats är det dags att börja tänka på möblerna. Här kan Bemz vara till stor hjälp. De specialiserar sig nämligen på att ta fram överdrag till olika soffor från Ikea så att du kan matcha dem med din inredning. För att få en vacker effekt kan du med fördel välja ett överdrag till soffan som går ton i ton med din konst. Hos Bemz finns överdrag till de flesta modeller av soffor från Ikea. Du kan dessutom hitta dem i många olika utföranden. Vad sägs om lyxig sammet eller klassiskt randigt?

Därför ska du köpa ett överdrag till soffan

Du kanske funderar på om det inte är enklare att köpa en helt ny soffa för att matcha din konst? Då är det bra om du tänker om. Vi lever i en värld där fullt funktionella möbler hamnar på sopberget, något som skadar vårt klimat. Klimatet kommer också till skada när vi hela tiden köper nyproducerat. Vill du värna om miljön är det bra om du istället använder det du har. Med ett nytt överdrag till soffan från Bemz kan den kännas som ny utan att du behövt bidra till slit och släng-kulturen. Att byta överdrag kan också vara bra om du har en soffa som du verkligen älskar att sitta i men som du inte längre tycker matchar din stil. Då kan den få ett helt nytt utseende med hjälp av ett snyggt överdrag. Det är också viktigt att komma ihåg att det ofta blir mycket billigare att köpa ett överdrag än en helt ny soffa. Din soffa får också ett mer unikt utseende, något som kan vara kul då de flesta hem idag innehåller minst en soffa från Ikea. Kort sagt, genom att tänka lite smart kan du göra stora förändringar i ditt hem utan att behöva lägga ut speciellt mycket pengar. Du är dessutom rädd om klimatet när du gör det.