Om du brukar använda ditt hem för att visa upp din konst är det av högsta vikt att du väljer rätt tapet eller rätt färg för att din konst ska komma i fokus. I det här inlägget kommer du att få några riktlinjer kring hur du kan tänka för att välja rätt tapet eller färg till dina väggar så att din konst får den uppmärksamhet den förtjänar.

Välj rätt tapet

Att ha tapeter som bakgrund till den konst du vill visa upp kan vara rätt svårt. Om du föredrar att ha tapeter på dina väggar är det viktigt att du väljer tapeter som är enkla att matcha med din konst. Om du har en tapet med färgglatt mönster och har en tavla med mycket mönster och färger är det sällan de går i samklang med varandra. Däremot kan det vara riktigt snyggt att ha en tapet med mönster om din konst är i det enklare laget. Det bästa du kan göra för att vara säker på att du väljer rätt tapet är att utgå från din konst och välja tapet därefter. Du kan köpa tapeter i en butik som säljer tapeter. Tapeter tillverkas av olika varumärken, ett exempel på en populär tapettilverkare är Boråstapeter som har många fina tapeter som skulle göra sig snygga med din konst i ditt hem.

Välj rätt färg

På de flesta museums och på konstutställningar går oftast väggarna i en enhetlig, enkel färg. Om du vill få samma känsla ska du också välja att måla dina väggar i en enhetlig färg. Det är för att en enkel färg funkar tillsammans med de flesta motiven. När du väljer en enkel färg har din konst större möjlighet att få det fokus den förtjänar. Det finns massor av olika färger att välja bland. Om du vill vara trendig ska du välja en enkel färg som vi hittar ute i naturen. Till exempel beige, vit, grå, blå och grön. Dessa färger kommer i många olika nyanser som skulle passa bra i ditt hem och förhoppningsvis till din konst. För att vara säker på att färgen passar med din konst kan du gå till närmsta butik som säljer väggfärg och be om att få ett färgprov.