Att inreda med olika konstföremål och tavlor har varit en mikrotrend under en längre tid men har nu växt och blivit ett märkbart intresse för många. Allt från attraktiva poster och personliga fotografier till vackra tavlor och skulpturer är perfekt att använda i inredningen. Om du vill köpa posters, unika ramar eller något annat till din inredning ska du kolla in BGA som har mängder med saker till hemmet. De har allt du kan tänkas behöva samlat på ett ställe.

Hitta konst som väcker känslor

Det kan vara svårt att veta hur du ska inreda med olika konstföremål. När du ska inreda med konst i ditt hem är nyckeln att du inte ska begränsa dig och tänka allt för mycket på miljöns helhetkänsla. Det viktiga är att du känner något för konsten som du köper. Om du betalar massor med pengar för ett konstföremål är det av vikt att du verkligen gillar det du köper så det inte är att kasta pengarna i sjön. Konst är också något som förmodligen ska sitta uppe ganska länge, så du vill tycka om det du ser. Välj verk som verkligen väcker känslor hos dig, då kommer de säga något till dig varje gång du ser det och inte bara bli något som du hängt på väggen. Undvik att välja säkra kort eftersom sådana tenderar att bara bli en del av väggen. När du väljer konst så kan det inte bli fel, helt enkelt.

Påbörja en konstsamling

Om du vill ha en konstsamling är det bästa att börja med att hitta inspiration utifrån. Besök konsthallar, museer eller gallerier för att få inspiration. När du gör det kommer du snabbt att förstå vad som faller dig i smaken. Gallerier är perfekta om du vill ha en speciell nisch i din samling, men även om du vill stötta mindre konstnärer. Gallerier arbetar för att promota konstnärers karriärer. Om du börjar handla hos ett galleri blir du garanterat inbjuden till förhandsvisningar och liknande. Många tror att konst kostar en massa pengar men det finns faktiskt konstföremål i alla prisklasser. När du ska slå till och köpa konst kan du tänka på att du stöttar kulturen, vilket är bra. Om du köper via ett galleri går också ungefär hälften av pengarna till konstnären, vilket det inte gör om du handlar av en konsthandlare eller på auktion.