Om du känner dig nyfiken på att testa dina vingar och börja skapa din egen konst finns det inget som stoppar dig. Bara du går in med en bra inställning och provar dig fram så kommer det att kännas bra när du väl har kommit igång. I det här inlägget kommer du att få tips på hur du som nybörjare kan gå tillväga för att börja skapa din egen konst.

Utrustning

För att du ska kunna börja skapa din egen konst behöver du en del utrustning. Beroende på vilken sorts konst du vill skapa så finns det olika sorters tillbehör och utrustning. Är du inne på att skapa konst av lera är det lera du behöver införskaffa. Är du nyfiken på att börja teckna ska du köpa ett ritblock och bra pennor. Det finns många olika orters pennor att välja bland. Det kan vara bra att börja med enklare pennor, till exempel klassiska Sharpies. Du kan köpa Sharpies breda sortiment hos Highlights, vilket är en butik på nätet som du kan spana in ifall du behöver produkter för att du ska kunna skapa din egen konst.

Kunskap

Om du är helt ny på det här med konst och känner att du behöver ha kunskap innan du börjar skapa konst finns det många sätt att skaffa dig mer kunskap. Om du till exempel vill lära dig att måla tavlor med hjälp av akvarellfärger finns det många bra guider på videoplattformen Youtube där en konstnär visar hur du målar och vad som kan vara bra att tänka på. Förutom att det finns många bra guider i videoformat finns det också guider som i text beskriver hur du gör för att skapa konst inom ditt valda område. Du kan också lära dig mer om konst genom att läsa böcker. Förutom att du kan lära dig mer om konst på egen hand kan du också gå en kurs. Det finns många bra utbildningar du kan gå för att få kunskaper av en lärare, praktiska övningar och kurslitteratur. Det finns många bra kurser att välja bland på olika utbildningsnivåer. Det finns kurser inom de flesta områden så oavsett vilken konstform du är intresserad av kan du gå en utbildning som ger dig de kunskaper som krävs för att du ska kunna skapa konst.

Inspiration

Ibland kan det vara svårt att börja skapa konst eftersom man inte har inspirationen. Då är internet en bra källa för att få inspiration. Genom sociala medier och hemsidor kan du se vad andra konstnärer har skapat för att på så sätt känna dig mer inspirerad till att skapa din egen konst.