Ett rum i ditt hem kan få en ny atmosfär när du hänger upp de rätta konstverken på de rätta platserna. Ett stort och abstrakt konstverk kan vara just vad ditt minimalistiska rum behöver. Detsamma gäller för ett enkelt verk till ett rum med många detaljer. Har du en viss tom vägg där du vill hänga upp en vacker tavla måste du först bestämma storlek. En liten tavla på en vägg som är stor kan se väldigt oproportionerligt ut. Samma sak gäller för en stor tavla i ett litet rum.

Ett tips på vad du kan göra är att tejpa upp papper som är i samma storlek som konstverket och se hur det ser ut. När du valt storlek måste du välja motiv samt rätt ramar som får det hela att gå ihop. Det kan vara bra att välja ramar som passar med andra detaljer i inredningen.

Att välja rätt konstverk

Det är inte alltid lätt att välja motiv på tavlor du vill hänga upp. Var ska du börja? Kort sagt finns det inget rätt och fel svar. Ta en titt på vad som finns tillgängligt och vad du tycker om. Sedan gäller det bara att välja något som passar med din inredning. Som de flesta av oss känner till finns det olika inredningsstilar, och med det finns det olika tavlor som passar. Du kan antingen fokusera på tavlor som riktar sig till din inredningsstil, eller välja något unikt som verkligen sticker ut. Fotografier går självklart lika bra ifall du vill hänga upp bilder på din familj och nära och kära.

När du sedan är redo att hänga upp dina tavlor måste du se till att hänga dem på rätt höjd. En tumregel är att tavlans mitt hänger i ögonhöjd. Ett tips är att du mäter höjden samtidigt som tavlans storlek med papperet som nämnts tidigare.