Konst är inte bara ett sätt att uttrycka sig genom tavlor, utan även i andra former som olika typer av design på tygtryck, glasdesign, arkitektur, levande dans eller skulpturer. Inom skapandet av skulpturer, har det funnits, och finns, många kända konstnärer som gjort stort avtryck och intryck på sin omgivning.

Sveriges dåvarande mest kända skulptörer

En av Sverige mest kända skulptörer Carl Wilhelm Emil Milles eller mer känd som Carl Milles, föddes den 23 juni 1875 i nuvarande Knivsta. Carl Milles är mycket välkänd som en av Sveriges främsta skulptörer och har skapat många skulpturer som även finns på andra platser i världen. Han har bland annat skapat Monument of Peace eller Fredsmonumentet en stor staty av en indian i svart onyx som nu står utanför Minnesota, Saint Paul i USA. Carl Milles har även skapat Delawaremonumentet som föreställer ett minnesmärke i form av båten Kalmar Nyckel, ska vara representativt för kolonin ”Nya Sverige”. Denna stora skulptur står i Christina State Park i USA. I Sverige finns Millesgården cirka 20 minuter från Stockholm City att besöka med många hans fantastiska skulpturer. En annan mycket känd konstnär som verkligen gjort avtryck på omvärlden är Carl Fredrik Reuterswärd som har skapat den omtalade kända skulpturen Non-violence. Skulpturen är i brons i form av en revolver med knut på som står utanför FN-skrapan i New York. Denna skulptur skapades 1980 och är en hyllning till John Lennon och hans kamp för en fredligare och bättre värld. Det kan vara värt att besöka och se denna fantastiska skapelse och reser man mycket, kan en härlig armani parfym vara väl till nytta efter en lång resa och en dusch på ett fint hotell!

Nutida skulptörer med kreativa skapelser

Den kända konstnären Ernst Billgren skapar unika tavlor men även statyer och skulpturer i brons eller mosaik som ofta föreställer olika djur. Ernst Billgren har även fått i uppdrag att göra större skulpturer i uppdrag för olika kommuner eller företag som bolaget Himmelsta. Där i Norrköping står en stor skulptur som föreställer ett sammansatt minihem med två bänkar att sitta på, en lampa i metall och en stenugn. En nutida känd konstnärsduo som består av Nathalie Djurberg och Hans Berg, är andra mycket kända, svenska nutida namn på skulptörer som bland annat sålt ett konstverk för hissnande 19,5 miljoner kronor på Bukowskis auktioner! Konstverket består av en skulptur som heter Crocodile Egg Man. Duon är verksam än idag och räknas till några av Sverige mäktigaste konstnärer och skapare i nutid. Den svenska konstnären Dan Wolgers med sina skulpturer som föreställer kreativa verk av kroppsdelar, skulpturer av glödlampor och mycket annat spännande, har fått många hedersuppdrag. Han är bland annat känd för att ha designat den svenska telefonkatalogen Gula Sidorna och de andra telefonkatalogerna, samt en hel del kommunala skulpturer.